Browse By

Te muti? Iata ce trebuie sa stii!

Daca urmeaza sa te muti, trebuie sa iti iei cateva zile libere, deoarece mutatul este o actiune complexa care daca nu este facuta ca la carte, poate sa duca la pierderi materiale. Din fericire, experienta celor care s-au mutat pana acum a dus la generarea unor reguli destul de importante. Daca le respecti, te poti bucura de o mutare facila si de costuri minime.

servicii de mutari

Informeaza-te inainte de a incepe intregul proces!

Este bine sa citesti articole precum: La cine apelam pentru mutari mobila? si sa iti notezi cat mai multe numere de telefon. Desi este tentant sa te ocupi de unul singur de mutare, este aproape imposibil sa faci asta. Vei avea nevoie de o firma specializata in mutari, care sa asigure un transport in siguranta pentru toate obiectele la care tii.  Incearca sa descoperi inca de la inceput care sunt pasii pe care urmeaza sa ii faci, care sunt solutiile de transport pentru piesele fragile pe care le ai si cat costa mutarea.

Organizeaza-te!

O mutare usoara este o mutare bine organizata. Poti apela la firme specializate in acest lucru sau poti sa iti organizezi singur fiecare obiect. Pentru a face asta, este bine sa respecti o serie de pasi:

  • Numeroteaza fiecare produs in parte. In felul acesta vei sti ca nu ai sarit peste nimic si ca este totul ok;
  • Sorteaza totul in functie de incaperea de destinatie.
  • Incearca sa imparti toate obiectele in 3 categorii: cele pentru aruncat, cele pentru donat si cele pe care le iei cu tine. Ai fi uimit sa descoperi cate lucruri inutile ai putut sa strangi in toata perioada in care ai stat in vechea locuinta. Toate aceste lucruri inutile pot lua o cale mai folositoare, asadar, renunta la ele!
  • Aranjeaza totul in cutii si noteaza-ti informatiile importante pe acestea. Cutiile de carton pot fi extrem de practice pentru mutat. Le poti lua gratuit de la supermarketurile din zona si te poti bucura de o organizare cat se poate de corecta cu ajutorul lor. Este bine sa iti notezi pe ele numarul de obiecte pe care le contin, cat sunt de fragile acestea si chiar sa desenezi o sageata cu pozitia in care trebuie sa stea cutia. IN felul acesta eviti orice fel de risc.
  • Aprovizioneaza-te cu materiale de protectie pentru produsele fragile. Vazele, lustrele si in general, toate produsele care se pot sparge la transport, trebuie sa beneficieze de un tratament special. Asta inseamna ca ai nevoie de folii cu bule, de ziare si de produse de lipit si de taiat. Asigura-te ca sunt la indemana.

Fa-ti un buget!

Oricat de mult ti-ai dori ca mutarea sa fie gratuita, din pacate trebuie sa platesti. Poti sa generezi cheltuieli mai mici, insa, daca iti faci un buget de la inceput. Descopera care sunt nevoile speciale pe care le ai, cum ar fi nevoia unui serviciu de Mutari seifuri si incearca sa le achizitionezi facand cat mai multe economii. O buna solutie pentru economii este sa apelezi la firme care fac toata treaba, de la a la z. In felul acesta poti obtine reduceri de preturi si de asemenea, te poti bucura de economii de timp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *