Browse By

Sfaturi pentru alegerea unei perdele si tendinte in domeniu

perdele45-200x200Un decor reusit include niste perdele de buna calitate, care sa arate impecabil. Ai toate motivele sa iti pui perdele in propria locuinta. In primul rand, obtii umbra atunci cand afara este un soare arzator, in al doilea rand te bucuri de un design deosebit si in al treilea rand, elimini riscul unor ochi curiosi din exterior.

Daca motivele pentru a achizitiona o perdea sunt maxime, iata si ce perdele poti alege si de ce:

Materialele in tendinta

In ultia vreme, sunt foarte populare materialele opulente. Taftaua, catifeaua sau bumbacul foarte gros sunt materiale ce intra in confectiile unor perdele moderne.

Materialele naturale sunt si ele foarte apreciate, perdelele din in sau din bumbac revenind in tendinte dupa o perioada destul de lunga de timp. Au un mare succes culorile neutre, care sa scoata in evidenta alte elemente din incapere.

Cum alegi perdeaua?

Alegerea perdelei nu trebuie sa tina cont doar de tendinte si de materiale. Exista multe alte detalii care conteaza:

  •  sistemul de prindere. Este foarte important ca sina pe care se prinde perdeaua sau galeria sa fie de cea mai buna calitate. Acestea trebuie sa reziste ani intregi si sa isi faca treaba fara niciun fel de problema.O galerie de calitate, spre exemplu, nu se curbeaza sub greutatea pedelei si isi pastreaza proprietatile chiar si dupa ani de zile.
  • Incretirea. O perdea trebuie sa fie incretita. Mai exact, sa aiba pliuri cat mai multe. Este motivul pentru care atunci cand achizitionezi o perdea trebuie sa te asiguri ca este de cel putin 2.2 ori mai lunga decat este sina sau galeria. O perdea cu pliuri dese arata mai bogat si mult mai interesant.
  • Combinatia de culori. Culorile sunt si ele foarte importante. O regula principala este aceea de contrastare a peretilor, a mobilierului si a covorului. In cazul in care acestea sunt cu culori puernice, perdeaua trebuie sa aiba culori neutre, precum albul, cremul sau griul.

Inainte de a achizitiona perdeaua perfecta, este bine sa iei o ruleta si sa masori camera in care vrei sa o montezi. Inaltimea, sau marimea camerei pot decide si ele modul in care faci o astfel de achizitie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *