Browse By

Principalele avantaje pe care le ofera panourile solare

beneficiile-panourilor-solare-300x300Exista din ce in ce mai multi oameni care apeleaza la panouri solare presurizate pentru obtinerea apei calde menajere. Eficiente, usor de instalat si ecologice, acestea sunt o alternativa foarte buna la furnizorul national de apa calda si sunt o varianta mult mai ieftina. Este adevarat ca instalarea unor panouri solare presupune o cheltuiala initiala destul de mare, presupune analiza fiecarui element, incepand cu cantitatea de colectoare solare si terminand cu materialul din care este realizat boilerul si presupune o grija in plus. Este la fel de adevarat insa, ca un panou solar poate schimba vieti si poate aduce o multime de avantaje.

Care sunt, asadar, avantajele pe care le ofera panourile solare?

In primul rand, instalarea panourilor solare duce la economii financiare. Chiar daca initial reprezinta o cheltuiala relativ mare, ulterior aceasta se amortizeaza si duce la apa calda menajera obtinuta aproape gratuit.  De asemenea, daca se opteaza pentru panouri solare fotovoltaice, se poate ajunge la economii de pana la 65% la electricitate si la facturile de gaz.

Energia obtinuta de panourile solare este de o calitate foarte mare si este inepuizabila. Este adevarat ca peste cateva miliarde de ani s-ar putea ca soarele sa nu mai incalzeasca, insa pana atunci mai este si cel mai probabil, omenirea de atunci va avea alte solutii mult mai evoluate.

Avantajele nu sunt doar de natura personala, ci si la nivel de comunitate. Poluarea generata de panourile solare este zero, ceea ce inseamna o lume mai curata si mai placuta.

Chiar daca multa lume spune contrarul, panourile solare pot sa asigure apa calda menajera pe toata durata anului, inclusiv iarna. Evident, iarna, furnizarea de apa calda se face in combinatie cu o alta sursa, insa tot duce la economii substantiale de bani.

Panourile solare, indiferent de natura lor, sunt usor de montat, pot fi amplasate oriunde, indiferent ca alegi sa le pui pe acoperisul casei sau pe teren si sunt detasabile. Astfel, in momentul in care te muti le poti lua cu tine sau, in cazul in care vrei sa cresti pretul casei le poti lasa pe casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *