Browse By

Inelele de logodna fara diamant. Exista?

058aaAlternativele diamantului pentru inelele de logodna. Pentru o lunga perioada inelul cu diamant a fost inelul de logodna prin excelenta. In anii din urma au avut loc unele schimbari de trend intrucat sunt foarte multi cei care nu mai aleg un diamant pentru a fi montat pe inelul de logodna, atat pentru stilurile antice, vintage sau moderne. Contrar parerii publice, diamantele nu au aparut pe scena bijuteriilor pana in secolul XIX, desi inelele de logodna au aparut inca din secolul XIII, cand romanii au inceput sa foloseasca inelele pentru a oficializa promisiunea de matrimoniu.

Fiecare cuplu are propriul sau motiv pentru care prefera sa opteze pentru un inel netraditional. Poate unii nu-si pot permite costul unui diamant, intrucat acestea ajung la preturi destul de ridicate; unele cupluri vor pur si simplu sa fie diferite de celelalte si prefera pietrele colorate. Un alt motiv rezonabil poate fi acela ca unele cupluri evita diamantele din motive etice. Stiai ca diamantele se extrag din mine cu niste costuri uriase? Costul se traduce de multe ori in vieti umane, deoarece majoritatea acestor pietre provin din tari aflate in conflicte, precum Angola sau Sierra Leone. Aceste diamante din zone de conflict mai sunt numite si diamante de sange. Copiii sunt trimisi sa munceasca in mine nesigure, muncesc pentru salarii mizere sau nu sunt platiti deloc. In plus, de multe ori profitul obtinut in urma comercializarii acestor diamante ajunge in mana teroristilor sau finanteaza razboaie civile. Din acest motiv multi prefera sa aleaga pietre alternative diamantelor.

Exista o gama foarte larga de pietre ce se pot monta pe inelele de logodna. In functie de buget se poate alege intre o piatra pretioasa si una semipretioasa. Cele mai populare optiuni sunt smaraldele, topazul sau rubinul.

In multe cazuri cuplurile care vor sa-si inceapa o noua viata impreuna nu dispun de fonduri generoase pentru a cumpara un inel scump. Din fericire, piata bijuteriilor contine o oferta extrem de generoasa si propune pietre semipretioase cu un design foarte frumos. Aceste inele nu costa o avere, dar au un aspect incantator.

Unii bijutieri s-au specializat in bijuterii cu design unic pentru care nu folosesc diamantele. Aceste inele sunt iesite din comun, sunt foarte atractive pentru ochi, iar detinatorii le vor purta cu mandrie.

Daca esti interesat de smaralde, rubine si safire, in comert exista o mare varietate de culori disponibila. Safirele tind sa fie mai putin scumpe decat subinele si smaraldele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *