Browse By

Diferentele dintre platina si aur

white-gold-vs-platinumCel putin o data in viata vei fi nevoit sa cumperi o bijuterie de foarte buna calitate, realizata din platina sau din aur. Evident, este vorba despre momentul in care alegi sa te casatoresti. Fie ca alegi sa iti faci o bijuterie la comanda sau sa achizitionezi una gata facuta, alegerea intre cele doua metale poate sa fie destul de dificila. Cum alegi? Care sunt criteriile care conteaza?

Aurul

Este cel mai raspandit metal pretios si cel mai apreciat de catre oamenii de rand, deoarece este foarte flexibil. Acesta nu poate sa fie folosit insa la puritate maxima in bijuterii, asadar, trebuie sa fie amestecat cu alte metale. Cantitatea de aur dintr-o bijuterie da acele carate, pe care le cunoastem cu totii.

Aurul se ingrijeste destul de usor si poate sa reziste pe termen lung. Cu toate astea, cu timpul poate sa se deterioreze, mai ales atunci cand este vorba despre aurul alb, asadar, va trebui sa apelezi la rodinare, pentru a-l face mai stralucitor sau sa mergi cu el la curatat.

Platina

Este un material nobil, mai rezistent si mai interesant decat aurul. Evident, este si ceva mai scump, insa merita fiecare banut, in conditiile in care platina are o culoare alba naturala si nu trebuie sa fie amestecata cu alte metale pentru a putea fi folosita la bijuterii. Platina se ingrijeste deosebit de usor, simpla lustruire fiind suficienta pentru o nuanta perfecta.

Daca in cazul bijuteriilor de aur poti descoperi persoane alergice la material, in cazul platinii, nu exista astfel de persoane. Procedurille pe care bijutierii trebuie sa le indeplineasca pentru a realiza bijuterii din platina sunt mai complexe si mai delicate decat cele pentru aur alb, motiv pentru care platina este si mai scumpa.

Chiar si asa insa, daca ar fi sa iti recomandam un material pentru inelul de logodna pe care i-l vei oferi iubitei, platina este, fara doar si poate, alegerea mult mai inteleapta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *