Browse By

De ce este important sa cunosti perfect codul rutier?

images (14)Pentru a obtine permisul de conducere, elevii scolilor de soferi trebuie sa fie foarte bine familiarizati cu notiunile de cod rutier. Codul rutier este important nu doar pentru promovarea examenului auto ci si pentru siguranta in trafic iar, in mod ideal, toti soferii ar trebui sa faca eforturi sa fie in permanenta la curent cu schimbarile periodice de cod rutier.

Doar pentru ca un sofer a obtinut deja permisul nu inseamna ca acesta trebuie sa se opreasca din studierea codului rutier si reimprospatarea cunostintelor legate de acesta. Perioada de pregatire teoretica din cadrul unei scoli de soferi nu este indeajuns de lunga pentru a se putea vorbi de o reala aprofundare a notiunilor extrem de importante pentru siguranta in trafic.

Motivele pentru care este important sa fi mereu la curent cu noul cod rutier difera in functie de nivelul de experienta al soferului.

1. Ai mult mai multe sanse sa promovezi examenul auto de la prima incercare

Pentru doritorii de permis, codul rutier pare uneori intimidant si greu de retinut cu numeroasele sale ambiguitati si neclaritati. Cu toate acestea studiul aprofundat si testarea repetata a cunostintelor completand chestionare online cu intrebari ce pun accent pe acest subiect ajuta in timp la familiarizare cu toate aceste notiuni importante. Un real ajutor sunt cartile de tipul Codul Rutier Mura in Gura, ebook-uri care usureaza studierea si aprofundarea notiunilor de studiu importante pentru examen.

Un numar mare dintre intrebarile cu care doritorii de permis se confrunta in cadrul examenului teoretic sunt preluate din materialul de studiu legat de codul rutier.

2. Nu vei fi luat prin surprindere de schimbarile legate de regulile de circulatie

Faptul ca in Romania codul rutier se schimba atat de des este o problema cu care nu se confrunta multe alte tari din Europa. Soferii romani nu au niciodata garantia ca regulile de circulatie pe care le-au invatat pentru examenul auto sunt in continuare valabile sau au fost modificate.

Cele mai recente modificari legate de transportarea in siguranta a copiilor si minorilor in autoturisme este un exemplu clar al acestei probleme.

Pentru a nu intalni situatii neprevazute in care sunt amendati pentru aspecte care nu stiau ca reprezinta o contraventie conform codului rutier pe care l-au studiat pentru a obtine permisul de conducere, soferii sunt sfatuiti sa fie mereu la curent cu schimbarile aparute in acest sens.

3. Poti uita notiuni importante in timp

Soferii care au obtinut permisul de conducere in urma cu 5, 10 sau chiar 20 de ani nu cad victima doar schimbarilor de cod rutier ci si propriei memorii. Chiar daca notiunile studiate la momentul sustinerii examenului erau bine aprofundate, in timp acestea pot deveni tot mai neclare, mai ales pentru soferii ocazionali care nu se confrunta la fel de des cu situatii reale de trafic.

Reimprospatarea cunostintelor de cod rutier completand periodic chestionare auto online este una dintre cele mai eficiente si relaxante metode. Pentru siguranta proprie dar si cea a participantilor la trafic, soferii trebuie sa fie in permanenta bine familiarizati cu codul rutier in vigoare si orice modificare recenta a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *