Browse By

Cum sa te lasi de fumat ?

Atunci cand vine vorba despre sanatatea noastra ar trebui sa fim mai prudenti si totodata mai atenti cu ce si cand consumam. Daca alimentele reprezinta in mare masura o problema destul de alarmanta, ar trebui precizat ca fumatul este cu siguranta unul din cele mai mai probleme cu care se confrunta Romania.

Lucrul cel mai alarmant este faptul ca tot mai multi tineri cu varste cuprinse in 13-15 ani incep sa fumeze datorita anturajului sau a lipsei de grija a parintilor. Au fost cazuri in care persoane mult mai tinere de atat fumau, un lucru extrem de nociv pentru organism si pentru cresterea corecta a acestuia. Cu siguranta stiti care pot fi cauzele fumatumui, asadar nu mai insistam prea mult decat va aducem la cunostinta faptul ca unul dintre cele mai drastice rezultate este moartea.

Acestea fiind spuse haideti sa vedem care sunt cele mai usoare metode pentru a te lasa de fumat.

Desi poate parea imposibil este nevoie de multa vointa si totodata sa dati dovada de un caracter solid cu intentii clare. Este extrem de important sa nu va lasati influentati sau sa nu va dati batuti inca de la inceput. Pentru a reusi sa te lasi de fumat ai nevoie de urmatoarele lucruri:

  • un mediu curat fara persoane in preajma care sa fumeze
  • o activitate care iti necesita toata atentia
  • un obiectiv bine stabilit
  • multa vointa si putere de concentrare

Nu recomandam plasturi, pastile sau alte solutii chimice deoarece au fost dovedite stiintific ca acestea pot dauna mai mult decat o simpla tigara. Un alt punct extrem de important sunt tigarile electronice, o noua moda care a inceput sa prinda tot mai multe persoane in aceasta febra.

Pentru a te lasa complet de fumat trebuie sa abandonezi gandul de la orice element ce are legatura cu fumatul, fiind el tigara normala sau un chiar tigara electronica. Ai grija de sanatatea ta deoarece lucrurile frumoase nu se sfarsesc niciodata, profita de faptul ca traiesti si distreaza-te alaturi de cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *