Browse By

Cum influenteaza jocurile viata copiilor ?

Va intrebati cum influenteaza jocurile viata copiilor ? Asa cum bine stiti orice personaj care este remarcat de catre un copil poate avea o influenta mai mult sau mai putin pozitiva, aceasta se datoreaza in primul rand activitatilor pe care le desfasoara in desenul animat, in jocuri si in in ultimul  rand in povestile spuse de catre parinti. Daca in ultima vreme povestile sunt spuse tot mai rar, se pare ca jocurile online au inceput sa aiba o influenta sporita asupra copiilor.

Dupa cum bine stiti acestia petrec nenumarate ore in fata calculatorului, iar multe dintre acestea nu sunt dedicate activitatilor interactive. Multi copii aleg sa isi petreaca timpul in fata calculatorului jucandu-se sau vizionand diverse desene animate pe Youtube. Jocurile au un rol extrem de important in viata copiilor, acestea ii pot instrui si totodata ii pot crea persoane dornice sa castige, sa fie mereu primii in ceea ce fac si nu in ultimul rand atunci cand pierd sa incerce inca o data pana vor reusi.

Aceste lucruri se petrec si in viata reala, doar ca multi adulti uita sa incerce de mai multe ori pana reusesc, asadar renunta inca de la prima incercare.

Sa nu uitam totusi ca jocurile pot avea si un rol negativ, in acest caz amintim jocurile precum Counter Strike ce ii intriga pe copii sa ucida si totodata sa aiba un comportament extrem de agresit. Acest studiu a fost realizat de catre romaniatv.net, iar noi am decis sa analizam si mai mult aceasta problema.

Suntem de parere ca in ziua de azi copiii trebuie sa fie atent monitorizati si totodata activitatile lor trebuie sa fie planificate cu ajutorul parintilor. Nu lasati propriul copil sa ia deciziile inca de la varste extrem de fragede, de cele mai multe ori acestea pot fi gresite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *