Browse By

Cum achizitionezi bateria auto?

10-utile-shutterstock_143184418 (1)Astazi, piesele auto sunt prezente peste tot. Astfel, daca trebuie sa achizitionezi o baterie auto, poti descoperi baterii auto online sau in magazinele fizice, la preturi deosebite. Pretul nu este tot insa! O baterie trebuie sa fie performanta, daca iti doresti o viata lunga pentru ea si trebuie sa fie cat se poate de sigura.
Daca vrei sa stii care este cea mai buna varianta prin care poti alege o baterie, in primul rand trebuie sa raspunzi la cateva intrebari.

Cand trebuie sa inlocuiesti bateria veche?

De cele mai multe ori, soferii opteaza pentru baterii noi in momentul in care masina nu mai vrea sa porneasca. Acest lucru poate sa fie extrem de riscant, deoarece poti ramane fara baterie in locuri cu adevarat neplacute. Incearca sa schimbi acumulatorul in momentul in care varsta celui vechi a depasit patru, sau 5 ani. Este adevarat ca exista si baterii care pot rezista fara probleme chiar si sapte ani, insa daca nu iti doresti surprize neplacute, solutia este simpla: inlocuirea frecventa.

Ce marca aleg?

Ai spune ca marca nu este chiar atat de importanta, insa este ! Marcile foarte cunoscute, precum Varta, Rombat, Bosch sau Carnada, reusesc sa inglobeze tehnologii moderne, care transforma bateriile in componente solide, sigure si performante. Este adevarat ca poti descoperi acumulatori auto deosebiti si la companiile mai mici, insa pentru cateva zeci de lei diferenta, nu merita riscul.

Care este capacitatea pe care trebuie sa o aiba bateria?

Capacitatea bateriei este precizata in cartea tehnica a automobilului. Este bine sa optezi pentru una cu o capacitate cu 20% mai mare decat cea recomandata de producator, insa este total interzis sa alegi o baterie mai mica. Consumatorii electrici din ziua de astazi sunt extrem de multi si bateria trebuie sa aiba forta pentru a putea face fata.

De unde cumperi bateria?

Conteaza si acest aspect. Cel mai bine este sa alegi sa achizitionezi baterii auto online, deoarece in felul acesta poti sa compari mai multe variante si poti lua decizii in functie de recomandarile altor soferi. Evident, bateriile din magazinele fizice sunt aceleasi pe care le gasesti si online, insa flexibilitatea oferita de acestea este mai mica. Indiferent de solutia aleasa, este bine sa optezi pentru un magazin de incredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *