Browse By

Cateva lucruri despre noua masina Ford fabricata la Craiova

Desi Ford a preluat fabrica din Craiova in 2008, pana in prezent in Banie nu a fost fabricat decat un model. E vorba de B-Max. Ambitiile americanilor din urma cu opt ani erau mult mai mari, cel putin la nivel declarativ, insa primisera si o promisiune – ca statul va imbunatatii infrastructura din jurul Craiovei.

In urma cu ceva timp, Ford a anuntat ca va produce o noua masina in Romania si anume, EcoSport, un mini SUV, construit initial in Brazilia si mai apoi in India.

Cateva date despre Ford EcoSport

Modelul se fabrica inca din 2003 insa cel din Romania va suferi probabil usoare modificari, la fel cum s-a intamplat in 2012, cu putin inainte ca modelul sa se fabrice in India. Ford Brazilia a comercializat in noua ani aproximativ 700 000 de exemplare.

Designul este unul modern insa iti da senzatia ca pretul este unul modest, undeva sub 20 000 de euro, insa asta e adevarul. Preturile pentru Romania, cu TVA, incep de la 15000 de euro. Habitaclul tradeaza si el pretul redus.

Jantele standard sunt de 16” din aliaj. Puteti opta pentru cele din otel sau de 17”. Bordul este unul minimalist insa veti primi toate informatiile necesare pentru a circula in siguranta si pentru a nu intampina probleme.

Daca alegem transmisia automata avem asigurat sistemul de asistenta la pornirea din rampa. Plecarea din coasta da multe probleme soferilor incepatori. Acest sistem ii ajuta enorm pentru ca timp de 2,5 secunde de la apasarea pedalei de frana vehiculul este impiedicat sa ruleze inapoi.

Ford EcoSport este dotata cu senzori de parcare iar daca activati pilotul automat acesta nu va conduce in locul dumneavoastra insa va permite sa prestabiliti o limita de viteza pe care sa nu o puteti depasi. Astfel nu doar ca va scapa de amenzi pe autostrazi insa va permite si sa economisiti combustibil.

Masina este disponibila atat pe motorina cat si pe benzina. Motorul nu este foarte mare insa este suficient pentru un conducator pragmatic. EcoBoost are un 1.0 litri si 3 cilindri insa ofera puterea unui motor de 1,6 litri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *