Browse By

Cateva lucruri ce trebuiesc stiute atunci cand cumperi o saltea

Saltea-Latex-Marimi-800x600Cum iti alegi propria saltea? Achizitia unei saltele de calitate si care sa dureze in timp, care sa insoteasca odihna noastra nocturna pentru mai multi ani fara probleme, poate sa reprezinte o investitie deloc de neglijat din punct de vedere economic. Acest articol, alaturi de cel pe care ti-l vom prezenta, iti pot oferi informatii extrem de utile care sa te ajute sa cumperi o saltea.

Inainte de a decide tipul de saltea ce trebuie achizitionat, este bine sa evaluam cu atentie propriile exigente si sa cunoastem caracteristicile produsului care influenteaza mai mult pretul.

Pretul. Trebuie stiut ca asupra pretului final al produsului incid mult materialele utilizate pentru captuseala si invelitoare. Inainte de a intreba daca o saltea este cu adevarat antialergica, este bine sa ne informam cu privire la provenienta materialelor utilizate, pentru a evita acele componente ce se pot demonstra alergice.

Husa sau invelitoarea este una dintre cele mai importante parti deoarece reprezinta elementul care se afla in direct contact cu corpul nostru. Unele saltele care sunt comercializate pot avea o husa din poliesteri sau din alte materiale sintetice, ce pot cauza o transpiratie abundenta in timpul somnului. Este deci important sa ne asiguram ca husa este facuta din materiale naturale, precum bumbacul.

Somiera. Conformatia patului nu trebuie neglijata pentru a ne putea orienta spre alegerea propriei saltele. Pentru motive de eficienta a spatiului, adesea paturile sunt vandute in prezent cu compartimente situate sub saltea, ce permit de pilda inmagazinarea paturilor invernale in timpul verii. Dar acestea impiedica circulatia aerului pe sub saltea, favorizand formarea mucegaiului. Problema priveste mai ales saltelele din latex.

Somnul. Saltea din latex sau memory foam? Alegerea intre cele doua tipuri diverse de saltele trebuie sa se bazeze pe propriile obiceiuri din timpul somnului. In cazul in care somnul este de obicei agitat, salteaua din latex este in gradul de a garanta libertate mai mare de miscare, in timp ce salteaua memory foam este mai potrivita celor care in timpul somnului raman mai mult imobili, intrucat in saltea se formeaza un spatiu confortabil pentru corp, in baza pozitiei mentinute intr-o periada mai lunga.

Memory foam este o saltea proiectata pentru a se adapta perfect formelor corpului. Nu toti stiu ca aceasta saltea este modelata nu atat de greutatea corpului, cat de caldura emanata de acesta. Iata de ce, daca se opteaza pentru achizitia unei saltele memory foam, este bine sa ne asiguram ca este constituita din tesaturi transpirante. Acest tip de saltea este considerat ortopedic.

Salteaua din latex este adesea considerata cea mai buna alegere in cazul alergiei la acarienii din praf, fiind vorba de un tip de saltea care nu permite absorbtia de praf si acarieni. Cine insa are probleme cu alergii la latex, trebuie sa evite aceste saltele.In acest caz se poate opta pentru o saltea memory foam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *