Browse By

Care sunt obligatiile pe care le are examinatorul la examenul auto?

images (14)Ca elev al unei scoli de soferi, poti spune ca ai o multime de obligatii. Trebuie sa stii toate regulile de circulatie, trebuie sa te asiguri ca ai o conduita cat mai corecta in timpul probei practice si trebuie sa stii cat mai multe detalii despre propria masina. Nu doar tu esti insa cel care trebuie sa respecte reguli. Examinatorul are si el o serie de obligatii, pe care este bine sa le cunosti, in asa fel incat sa beneficiezi de toate avantajele.

Care sunt, asadar, obligatiile pe care le are examinatorul auto?

In primul rand, nu trebuie sa modifice locul din care se pleaca la proba practica, dupa momentul in care acesta a fost comunicat candidatilor . Astfel, odata ce ai primit indicatii in ceea ce priveste un loc, poti avea garantia faptului ca de acolo vei pleca intr-unul dintre cele mai importante examene practice din viata ta.

Tot examinatorul este cel responsabil de asigurarea prezentei in autovehicul a unui numar mai mare de persoane, care sa fie martore in cazul unor eventuale incidente. Printre acestea nu trebuie sa fie prezente alte persoane in afara de cele care au atributii de control sau a candidatilor .

Daca nu cunosti modul de desfasurare a probei auto, examinatorul este cel care trebuie sa iti explice tot ceea ce se va intampla pe parcursul examenului. Este bine sa acorzi o atentie sporita fiecarui cuvant pe care acesta il rosteste, deoarece s-ar putea sa fie de o inportanta maxima.

Exista si o serie de lucruri care ii sunt complet interzise examinatorului. Spre exemplu, nu are voie sa se angajeze in discutii de alta natura cu candidatii, in afara de cele care vizeaza examenul in desfasurare. De asemenea, nu are dreptul sa indice efectuarea unor manevre care incalca regulile rutiere si nici sa intervina asupra aparaturii de bord atunci cand nu este cazul sa o faca.

Pe tot parcursul examenului, examinatorul trebuie sa fie obiectiv si sa trateze fiecare candidat de la egal la egal.

Stiind toate aceste reguli, poti avea garantia unui examen care se desfasoara corect si promovarea lui depinde doar de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *