Browse By

Care sunt cele mai scumpe 10 inele de logodna din istorie?

Bvlgari-Blue-Diamond-RingUnul dintre cele mai importante momente ale unui cuplu este acela in care se face promisiunea de casatorie si, de obicei, este incununat de un gest simbolic al inelului de logodna.

Sunt unii care pentru acest moment nu se uita la bani, incununand momentul cu magnifice creatii de diamante si pietre pretioase rare: de la inelul daruit de Marc Anthony lui Jennifer Lopez la cel primit de Elizabeth Taylor, iata cele 10 inele de logodna mai scumpe din totdeauna.

Pe pozitia a zecea se afla inelul daruit de Printul William Ducesei de Cambridge, Kate Middleton, la logodna oficiala. Inelul, cu un safir de 12 carate inconjurat de o coroana de 14 briliante, are o valoare mai mult afectiva decat monetara: a apartinut celebrei Lady Diana, si este evaluat la 43 de mii de dolari.

A noua pozitie este detinuta de inelul donat de Michael Douglas lui Catherine Zeta Jones. Pretioasa creatie are un diamant alb inconjurat de diamante mai mici orizontale, totul in valoare de 2,5 milioane de dolari.

Locul opt pentru bijuteria daruita de armatorul grec Aristotele Onassis lui Jacqueline Kennedy: un inel de Marquise Lesoto III de 40 de carate. Jacqueline, insa, l-a purtat doar de cateva ori, pentru a-l vinde la licitatie in 1996 pentru 2,6 milioane de dolari.

Locul sapte il detine inelul daruit de Donald Trump Melaniei Knauss, in 2004. Afaceristul american nu s-a sinchisit de cheltuieli pentru un diamant cu taietura smarald, de 15 carate, in valoare de 3 milioane de dolari.

Cand Marc Anthony a cerut-o in casatorie pe Jennifer Lopez, i-a daruit un inel cu diamant albastru, foarte rar, de 8,5 carate, in valoare de 4 milioane de dolari. Acest inel ocupa locul sase, dar se pare ca nu le-a prea purtat noroc. Cei doi sunt divortati oficial din 2014.

Al cincilea loc este pentru pretiosul Cartier, daruit de Ranieri III de Monaco lui Grace Kelly, in 1956 cu ocazia logodnei lor oficiale: un inel ornamentat cu un diamant taiat smarald, de 10,47 carate, flancat de alte doua diamante putin mai mici, cu taietura baguette, pe o montatura de platina. Valoarea este in jur de 4,06 milioane de dolari.

Pe locul al patrulea este bijuteria lui Paris Hilton, primita de la Paris Latsis, in 2005, ca dovada de iubire, chiar daca relatia lor a durat numai sase luni. Inelul are un diamant de 24 de carate, in valoare de 4,7 milioane de dolari. In final, americanca l-a vandut la licitatie, pentru a dona banii victimelor uraganului Katrina.

Locul trei pentru Beyonce, primit de la actualul ei sot, Jay-Z. Inelul poseda un diamant de 18 carate, foarte pur, evaluat la 5 milioane de dolari.

Al doilea loc pentru Elizabeth Taylor cu inelul de logodna daruit de Richard Burton, cu care s-a maritat de doua ori, in 1964 si in 1975. Diamantul Krupp cu taietura smarald de 33 de carate este unul dintre cele mai pure din lume si a fost vandut la licitatie in 2011 pentru 8,8 milioane de dolari.

Primul loc este ocupat de Bulgari Blue Diamond, format din doua diamante: unul alb de 9.87 carate si unul albastru de 10,95 carate, pozitionate cu o taietura geometrica. In 2010 a fost vandut pentru „numai” 15,7 milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *