Browse By

Avantajele caselor noi din Pipera

Cum sa economisesti $2140 in 5 ani dupa cumpararea unei case noi in Pipera.

Stiati ca proprietarii unor locuinte vechi platesc cu pana la 40% mai mult decat cei care isi cumpara apartamente noi? Acest lucru se explica prin materialele de slaba calitate care au fost folosite la construirea de acum multi ani a blocurilor.

O stiu pe pielea lor zeci de mii de bucuresteni, care stau astazi in blocuri construite in anii 80 sau chiar mai devreme, care platesc facturi la incalzire si gaze cu pana la 40% mai mult fata de cei care stau in Pipera, de exemplu, sau in zonele in care s-au construit locuinte noi.

Daca facturile la utilitati sunt in medie de 350 de lei pe luna (incluzand aici si lunile de iarna) per apartament intr-un bloc vechi, un calcul simplu arata ca intr-un apartament construit intr-un complex rezidential, facturile sunt in medie de 210 lei, ori asta inseamna 140 de lei pe luna mai putin, adica 1680 de lei pe an.

Daca facem calculele si mai departe, avantajele locuirii intr-un apartament nou intr-un complex rezidential din Voluntari sau din Pipera, de exemplu, includ si o economie de 8400 de lei pe un interval de 5 ani, ceea ce la cursul zilei de astazi inseamna aproximativ 2140 de dolari. Bineinteles, cifrele pot varia, iar suma poate fi de fapt mult mai mare, in functie si de vechimea blocului.

Bineinteles, aceleasi calcule sunt valabile si la case, doar ca facturile medii sunt mult mai mari in cazul constructiilor vechi fata de cele dintr-un set de case din Pipera care au fost construite recent. Acest lucru se explica prin folosirea unor materiale mai de buna calitate, prin utilizarea unor materiale izolatoare, cat si prin instalarea si folosirea unor sisteme de incalzire mai eficiente, spre deosebire de solutiile clasice.

Ce e cel mai important e faptul ca, in ciuda acestor diferente, sunt sanse mari ca un apartament intr-un complex rezidential din Pipera, de exemplu, sa aiba un pret de achizitie mai mic decat un apartament vechi de 40 de ani, dar care e localizat intr-o zona mai apropiata de centru.

Acesta este motivul pentru care tot mai multi oameni aleg sa se mute in vile de vanzare din zone rezidentiale aflate la periferie, decat sa plateasca mai mult si sa fie dezavantajati de stuctura caselor aflate in zonele centrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *