Browse By

Amenajarea biroului. Care este cea mai buna metoda pentru a face asta?

ansamblu-mobilier-office-birou-firenzeAlegerea in maniera adecvata a amenajarilor interioare pentru biroul nostru nu este intotdeauna usoara, deoarece depinde de multi factori ce trebuiesc cantariti cu atentie. In plus, este foarte important sa impaci in maniera echilibrata doua aspecte principale in materie de amenajari interioare: aspectul estetic si cel functional. Sa vedem, deci cum putem sa mobilam cat mai bine biroul.

Primul pas consta in alegerea stilului, care trebuie sa oglindeasca propriul gust dar nu trebuie sa treaca cu vederea impresia pe care o face clientului. Daca dorim sa creem un ambient un familiar vom opta pentru culori calde, o mobila birou cu culoarea lemnului si vom evita folosirea luminilor reci. Dimpotriva, daca dorim sa transmitem profesionalitate si sa dam o nota mai formala contextului de lucru, vom opta pentru un design mai rafinat, sau eventual unul inovativ sau high tech, preferand tonurile de alb si negru si luminile reci.

Trebuie tinut cont si de dimensiunile ambientului de care dispunem. Daca este vorba de incaperi mici va trebui sa fim atenti la cum organizam spatiul cu mobila, altfel riscam sa obtinem un local stramt si apasator. Totusi, in acest caz, se poate recurge la unele trucuri precum utilizarea unor vopseluri deschise pentru pereti, birouri din sticla cu structura metalica si pereti prevazuti cu insertii din sticla, care contribuie la crearea senzatiei de „proaspat” in incapere.

Daca insa avem la dispozitie o suprafata mai generoasa, putem da frau liber creativitatii si bunului nostru gust, tot respectand exigentele proprii; dar mai ales putem organiza un colt pentru relax, special pentru pauzele de odihna, dotat cu fotolii si o masuta pe care putem pozitiona un vas cu flori sau o planta grasa, in functie de stilul ales.

In ambele cazuri insa, nu trebuie sa uitam de confort. Nu trebuie neglijata, de pilda, pozitinarea unei lampi, al carei flux luminos nu trebuie nici sa orbeasca, dar nici sa creeze zone de umbra pe planul de lucru.

Un alt aspect de care trebuie tinut cont este alegerea scaunelor, care trebuie sa fie frumoase, dar mai ales comode! In ceea ce priveste pozitionarea mobilei, trebuie rezervat un loc mai luminat, eventual langa fereastra, pentru masa de lucru, si nu foarte departe de aceasta, a unei biblioteci, de preferat nu deschise, intrucat creaza senzatia de dezordine.

In concluzie, adu-ti aminte intotdeauna ca si partea viziva este importanta, iar daca vrei sa faci impresie unui client este necesar sa alegi mobila birou in maniera strategica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *